vrijdag 18 april 2014

Luchtige Citroentulband

Dit weekend is het weer Pasen, dus meer vrije tijd om lekker in de keuken te staan. Heb je ondanks het voorspelde slechte weer toch een beetje de zomer in je bol? Ga dan aan de slag met deze simpele (en vooral lekkere citroentulband. Geen excuus dat je geen tijd hebt of dat je niet kunt bakken. En het resultaat is het zeker waard (al zeg ik het zelf). Als je klaar bent om aan de slag te gaan, lees dan verder voor het recept.



Ingrediƫnten
75 gr. bloem
mespuntje zout
75 gr. koude boter + extra om de vorm in te vetten
3 eieren, gesplitst
80 gr. suiker
1 citroen

Beboter een tulbandvorm en bestuif hem met bloem. Zeef de bloem met het zout boven een kom en verdeel de boter door het mengsel. Zet de kom in de koelkast. Rasp de citroen en pers hem uit. Klop vervolgens de dooiers met 50 gr. suiker luchtig en voeg de citroenrasp en het sap toe. Klop daarna de eiwitten luchtig in een vetvrije kom met de rest van de suiker. Schep het eiwitschuim op het dooiermengsel en spatel voorzichtig door elkaar.Spatel daarna voorzichtig het bloemmengsel er doorheen. Bak de tulband in een voorverwarmde over van ongeveer 180°C (dat hangt een beetje af van je oven) 50-60 minuten gaar en goudbruin. Bestuif met poedersuiker. Voor een leuke paastwist kun je lichtgeel citroen glazuur (citroensap en poedersuiker) maken. 

Veel bakplezier!


1 opmerking:

  1. Oeh dat lijkt me zo lekker! En het klinkt helemaal niet zo ingewikkeld. Als ik nog een uurtje tussen het leren door heb, ga ik dat sowieso maken. Fijn weekend <3

    BeantwoordenVerwijderen