maandag 13 februari 2012

Valentijns cupcakes

Voor 12 cupcakes

Ingrediënten:
12o gr suiker
120 gr boter
2 eieren
scheutje melk
zelfrijzendbakmeel
(aardbeien)jam
cacao
poedersuiker

Maak eerst het beslag van het basisrecept.
Verwarm de oven voor op 180 Graden.
Vul 6 vormpjes met het beslag. Meng door de rest van het beslag vervolgens de cacao. Vul de laatste 6 vormpjes. Bak de cakes tot ze gaar zijn. Dit kun je zien door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is het cakeje gaar. Laat ze afkoelen. Maak met een appelboor een klein gat in de 'blanke' cakejes en schep deze eruit met een meloenlepeltje. Let op dat je niet de bodem raakt. Vul het gat met jam en doe de 'bovenkant' er weer op. Doe dit met alle 'blanke' cakejes. Knip vervolgens een hart uit een papiertje. Deze dient als sjabloon. Leg het sjabloon op het cakeje en bestrooi deze met poedersuiker (bruine cakeje) of met cacao (blanke cakje). Klaar is je valentijns cupcake!


1 opmerking: